Events

 • 2-daagse training: Coachen met Theory U  Locatie: Landgoed Zonheuvel, Doorn

  Prijs: € 845

  Video:

  In deze ervaringsgerichte 2-daagse leer je effectief coachen met het verandermodel Theory U. 
  Je leert de theorie doorgronden en doorloopt ook zelf alle fasen van het U-proces. Je krijgt tools aangereikt, oefent met het coachen en ervaart het model door deze twee dagen met een eigen vraagstuk aan de slag te gaan. Na afloop heb je een uitgebreide mix aan theorie en toepassingsmogelijkheden geleerd die je direct in de eigen werkpraktijk kunt inzetten. 

  De programma opzet is dusdanig dat het gehele U proces wordt doorlopen. Op dag één werken we in de 'linkerpoot' van de U met toepassingen rondom seeing, sensing en presencing. De tweede dag gaan we langs de rechterkant van de U weer 'omhoog' en werken we met presencing, crystallizing en prototyping. In de middag ligt de nadruk op het werken met 'social presencing theatre'; oefeningen in de ruimte die helderheid geven over te nemen acties en besluiten. 

  Elk onderdeel wordt voorafgegaan door een korte inleiding over de fase in het proces en de achtergronden van het model. Daarna is er uitleg over één of meerdere coach-aanpakken, soms is er een korte demonstratie van de trainer en altijd ga je als deelnemer de interventie direct zelf toepassen. Je bent daarin afwisselend coach of coachee. 

  Een uniek aspect is dat de training zelf ook als een U-proces is opgezet. Daardoor is één van de extra resultaten uit de training dat je zelf ook een stap zet rondom je eigen coachvraag. Je hebt aan het begin van de training de gelegenheid om die te formuleren. Hier is tijd en ruimte voor in het programma. Het is niet iets dat je vooraf moet voorbereiden.

  Trainer(s):

  Richard Kwakernaak is een specialist in duurzame teamontwikkeling en leiderschapscoaching. Hij slaat de brug tussen de zakelijke realiteit van organisaties en de behoefte van mensen aan meer verbinding en inspiratie. Hij heeft jarenlang ervaring als docent en trainer op het gebied van 'de lerende organisatie'. Toen zich hieruit Theory U ontwikkelde, was hij één van de eersten die deze nieuwe inzichten en handvatten in de praktijk inzette. Het was duidelijk een wezenlijke vernieuwing die daadwerkelijk het verschil kon maken.
  Volgens Richard is Theory U uitgegroeid tot het rijkste model voor transformatie dat er is. Richard ontwikkelde samen met Het Eerste Huis diverse toepassingen voor het werk van Senge en Scharmer, was verantwoordelijk voor het programma design van 'Next Level Leadership' in 2014 en traint in open en in-company programma’s.

  Het onderdeel 'Embodied learning' wordt verzorgd door Paula Kolthoff. Op basis van onder meer Theory U en het werk van Arawana Hayashi ontwikkelde zij 'Embodied Learning'. Daarin wordt het lichaamsbewustzijn in coaching versterkt door waarnemingsoefeningen en beweging.

   

  Algemene informatie:

  De prijs voor deze training is € 845,- (excl. 21% btw en arrangementskosten). 
  De arrangementskosten voor overnachting, lunch en diner staan vermeld op de website. 

  Dag 1 start de training om 9.30 uur en eindigen we rond 17.30 uur. 
  Dag 2 start de training om 9.00 en eindigen we 16.30 uur. 

  Inschrijven:

  Lees meer en schrijf je in