Events

 • Samen werken aan de stad  Locatie: Atelier C300 Amersfoort

  Prijs: € 295,-- (ex locatiekosten van € 85,--)

  Website: www.schipperhrservices.nl

  Werken aan vernieuwing in het publiek domein kan alleen maar in samenwerking met meerdere partijen. Welke zijn dat voor jou? En lukt het dan gezamenlijk probleemstellingen of uitdagingen te formuleren? Elkaars taal kennen, begrijpen  wat de ander werkelijk bedoeld is echt niet eenvoudig. Hoe ga je om met de eigen rol, de verantwoording naar het eigen management en bestuur, wanneer je in partnership wellicht meer bewegingsruimte nodig hebt? Hoe vind je – in partnership – nieuwe oplossingen voor de vraagstukken waar je voor staat? 

  Houden dit soort vragen je bezig en wil je op ontdekkingstocht om de antwoorden te vinden, dan is deze dag over partnership en horizontaal samenwerken voor jou bedoeld.

  Het programma (zie bijlage 2 bij project samen werken aan de stad) is opgebouwd rond het U proces. Aan de hand van door de deelnemers ingebrachte voorbeelden leren we wat succesvolle samenwerking vraagt. Zie het als een ontdekkingstocht: in dialoog met elkaar ontdekken we de belangrijkste aspecten, competenties en methodes die nuttig of nodig zijn om succesvol met partners samen te werken aan vernieuwing.

  Tijdens deze dag sta jij in jouw context centraal. Doordat je eerst loskomt van de waan van de dag word je je bewust van de dieperliggende vragen in jezelf. Wat houd je werkelijk bezig, waar ligt je eigen uitdaging, wat lokt? Waar wil jij voor gaan staan en aan bijdragen?

  We zijn erg blij met de medewerking van Heino Abrahams, die vanuit de gemeente Amersfoort veel projecten samen met de stad heeft ontwikkeld. Hij verteld over zijn aanpak en ervaringen. We bezoeken de wagenwerkplaats, nu één van de culturele hotspots van Amersfoort, op de plek waar vroeger de treinen gerepareerd werden en mede door Heino is gerealiseerd.

  De middag staat ieders casus centraal en via een krachtige creatieve werkvorm krijg je overzicht en ontdek je welke stappen je dient te zetten om verder te komen.  We werken dus toe naar jouw praktijk. Uit ervaring weten we dat er op groepsniveau een sterke verbinding ontstaat en zullen we ter plekke ontdekken wat zich in de groep aan gezamenlijk thema zal ontvouwen. 

  Spreker(s):

  Heino Abrahams

  Aly Cnossen en Evelien Schipper

  Algemene informatie:

  We organiseren deze dag in Amerfoort, goed bereikbaar met het OV.

  Inschrijven:

  Stuur een mail naar evelien@schipperhrservices.nl