Events

 • U.Lab Holland 2.0: Live sessie met Social Presencing Theatre  Locatie: Bartholomeus Gasthuis, Utrecht

  Prijs: € 75

  Video:

  Het U.Lab van afgelopen januari t/m maart 2015 trok meer dan 28.000 deelnemers uit 196 landen. Het was wereldwijd zeer geslaagd. Daarom organiseren Otto Scharmer en zijn team van het Massachusetts Institute of Technology in Boston van 10 september t/m 5 oktober 2015 opnieuw een -verder geëvolueerd- U.Lab 2.0!

  Opnieuw ondersteunt Het Eerste Huis dit geweldige initiatief met een lokale ‘Hub’, en wel op 29 oktober 2015. Tijdens het U.lab in het voorjaar deden we dat ook en verdiepten met zo’n 70 deelnemers het werk van Scharmer. Dat deden we met de inzet van Social Presencing Theatre (SPT) . Deze methode voor sociale innovatie is ontwikkeld door Arawana Hayashi in samenwerking met Otto Scharmer, en wordt in dit U.Lab 2.0 gepresenteerd als een toepassing om groepen in beweging te brengen en te leren van de toekomst. Daar dragen we graag aan bij!

  Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de lokale U.Lab 2.0 bijeenkomst van Het Eerste Huis. Je kunt individueel komen of met je CoachCirkel, als je ervaring hebt met Social Presencing Theatre en Theory U, of wanneer je er benieuwd naar bent.

  Wat maak je mee

  Tijdens de bijeenkomst zullen we een korte introductie geven over sociale innovatie en organisatieontwikkeling met Theory U. We bieden een aantal Social Presecing Theatre werkvormen aan en je kunt werken met een persoonlijk vraagstuk rondom prototyping. De middag biedt een verdieping op de succesvolle bijeenkomst die Het Eerste Huis in maart van dit jaar rondom Social Presencing Theatre heeft georganiseerd. 

  Programma

  We starten met een lunch, vervolgens ga je, na een korte introductie, zelf en met elkaar aan de slag met het verkennen van eigen vraagstukken aan de hand van Social Presencing Theatre. In aansluiting hierop volgen we om 16 uur samen de live U.Lab sessie vanuit Boston. Om 18.00 uur sluiten we af met een netwerkborrel waar we je graag voor uitnodigen.

   

  Uitvoering

  De middag wordt begeleid door Paula Kolthoff en Jos Rovers.
  Paula Kolthoff (opleider, coach, adviseur) is als één van de eerste Nederlanders door Arawana Hayashi in Amerika opgeleid om SPT te faciliteren.
  Jos Rovers leeft, onderwijst en faciliteert het U-proces. Hij begeleidt individuen, teams en organisaties en haalt daarbij het beste naar boven.

  Algemene informatie:

  Datum
  Donderdag 29 oktober 2015

  Dagprogramma
  Ontvangst: 12.30 uur met lunch in de zaal
  U.Lab sessie: Start 13.30 - einde 17.30 uur
  Start netwerkborrel: 17.30 uur

  Bijdrage
  Voor de deelname aan de U.Lab middag vragen we een vergoeding van € 75,- (excl. BTW) voor de huur van de zaal, de lunch vooraf, koffie, thee en een borrel na afloop.

  Locatie
  We strijken deze middag neer op een bijzondere locatie. Midden in de samenleving. We zijn te gast bij het Bartholomeus Gasthuis in hartje Utrecht. Al sinds 1367 wordt hier zorg verleend aan de oudere bewoners van Utrecht die dat nodig hebben. Werken met de U, betekent dat je je ook laat inspireren door het veld waarin je werkt. Dat kan een industrie zijn, een vakgebied of een sociale context. Vanmiddag zitten we op een plek waar met hart en ziel gewerkt wordt voor mensen. Wat je herkomst ook is, uit welke branche je ook komt, welke beroep je ook hebt, laat je inspireren door het geheel van de middag. Een eerste impuls geven we hieronder al met een tekst over hoe Bartholomeus Gasthuis zich zelf ziet. Laat je inspireren.

  “Bij het Bartholomeus Gasthuis mag de cliënt vragen en weigeren. Wij zien elke cliënt als een individu, die een andere dagindeling, service of vorm van zorg kan verlangen. Daarom is de slogan 'Zorgeloos Verzorgd' niet zomaar een loze kreet, maar een échte missie. Het is de bedoeling dat u de zorg die u van ons krijgt als 'zorgeloos' ervaart. Minstens zo belangrijk zijn aandacht en betrokkenheid. Wij leggen ons hart in ons werk, door stil te staan bij uw situatie, door tijd te nemen om uw wensen duidelijk te krijgen en door warme betrokkenheid. Daarnaast staat gastvrijheid hoog in ons vaandel en onderkennen wij de belangrijke rol van uw familie en mantelzorgers, die uw welzijn verder kunnen verbeteren.”

  Schrijf je in een ervaar mee. We ontvangen je graag in:

  Bartholomeus Gasthuis
  Lange Smeestraat 40
  3511 PZ  Utrecht

   

  Inschrijven:

  Lees meer en schrijf je in