Over het Theory U Plein

Theory U Plein

Het Theory U Plein is een interactieve ontmoetingsplaats waar veel mensen samenkomen die op een nieuwe manier naar de wereld kijken en inspirerende verhalen delen. Mensen die samen bijdragen aan een betere wereld. Het plein is een metafoor voor de wereld waarin we leven, de markt van vraag en aanbod, de ontmoetingsplek waar mensen samenkomen en elkaar inspireren.

Op het Theory U Plein komen geïnteresseerden, experts en opdrachtgevers samen. Een belangrijke doelstelling is om de veranderaanpak Theory U bij profit, non-profit en not-only-profit organisaties meer bekendheid te geven.  Aangesloten experts informeren geïnteresseerden en opdrachtgevers over ontwikkelingen, projecten, events en tools rondom Theory U. Het plein is een ontmoetingsplek waar afstemming van vraag en aanbod plaatsvindt. Theory U is een veranderaanpak die werkt. Hoe mooi is het als iedereen dat weet en de toepassingsmogelijkheden leert kennen?

Visie

We gaan er van uit dat kennis vrij is, voor iedereen toegankelijk. Door de toepassingen van Theory U in Nederland bijeen te brengen, maken we de veelzijdigheid van het concept van Otto Scharmer, Peter Senge e.a. inzichtelijk. Zo willen we inspiratie geven aan iedereen die zich inzet voor maatschappelijke vernieuwing, leiderschapsontwikkeling en/of organisatieontwikkeling.

Initiatiefnemers

Het Theory U Plein is een maatschappelijk initiatief van Het Eerste Huis, partner voor diepgaande organisatieverandering. De teksten, opzet en ideeën op deze site zijn mede tot stand gekomen dankzij de co-creatie tussen  Jos met Eva BeerendsEvelien Schipper en Monique de Neef.

Zonder winstoogmerk

Het Eerste Huis heeft dit plein gebouwd vanuit een non-profit oogpunt. De opbrengsten uit het partnerschap gaan volledig naar marketing van de experts, het gedachtegoed van Theory U en het onderhoud van de website. Bekijk de financiële verantwoording hier.

Meer weten of andere vragen?

Het beheerteam staat altijd klaar voor je vragen, tips of andere reacties. Kijk bij veelgestelde vragen of neem contact op.