Mission Quest Journey

Introductie

Mission Quest Journey is een leer- en ontdekkingsreis voor leidinggevenden, HR-professionals en medewerkers, die persoonlijk en professioneel willen groeien en toe zijn aan een volgende stap in hun loopbaan. Ook voor teams is zo'n 'reis' uitermate geschikt om het idee van hun missie gezamenlijk werkelijkheid te laten worden.

De "quest" gaat over de persoonlijke groei en de "journey" over de stappen naar buiten. Het werk van alledag, de verandering en nodige verbeteringen worden integraal en concreet opgepakt.

Tussen dromen, bedenken en doen staat vaak een grote kloof. Je komt de nodige hobbels en ‘beren op de weg’ tegen. Veel dingen mislukken. Er is ook niemand die jou of jouw team een wegenkaart geeft en ook paaltjes met routeaanduidingen ontbreken. De weg is ook lang, vaak weet je ook niet hoe lang de weg nog duurt. Dan kom je van die kruispunten tegen waar je voor het eerst of opnieuw richting moet kiezen. Daarbij ontstaan twijfels of onzekerheden. De waan van dag maakt dat afleidingen en versnippering op de loer liggen.

Met een Mission Quest Journey ga je vol heldere keuzes en duidelijkheid op reis, en leer je om te gaan met onzekerheden en twijfels. Je versterkt relaties, communicatie en samenwerking. Je leert ook de beste manier om je voortgang te monitoren. Doel is het succesvol doen slagen van je missie.

Je kunt zo'n 'reis' prima inzetten voor je eigen mobiliteit, invulling van je POP-afspraken, ontdekken van nieuwe richtingen in je werk en in je leven of in teamverband voor het gezamenlijk neerzetten van resultaten, ieder vanuit zijn of haar eigenheid en talenten.

Informatie

Een Mission Quest Journey is altijd een traject op maat. De 'reis' start met een dagdeel (een dag voor een team) om je persoonlijk en de achtergrond van de missie goed te leren kennen. We leggen meteen de contouren, zodat je vanaf dag(deel)1 concreet aan de slag gaat.
Vervolgens spreken we vervolgsessies af, eventueel online via Skype of via telefoon.
Binnen organisaties kunnen ook verdiepingsworkshop worden gegeven, bijvoorbeeld voor het versterken van omgevingssensitiviteit, persoonlijke effectiviteit en ondernemende samenwerking.
Afhankelijk van de omvang en doel van de missie, duurt een traject tussen 3 maanden en 1 jaar.

Uitvoering

Het recept voor de uitvoering komt in essentie neer op deze drie punten: Wees Bewust. Verbind. Ga op weg.

De uitvoering van het project is gekoppeld aan de, door Monique de Neef ontwikkelde,  COMPASS ® methode met bijbehorend model (dit is geen lineair-, maar een circulair proces):

C = Connect to yourself, others, your environment and the future that wants to be born
O = Open mind, heart and will
M = Meaningful vision
P = Powerful values
A = Act on the Job
S = Share inspiring stories
S = Systemic, holistic approach.

Resultaat

Het resultaat is dat mooie ideeën in minder tijd, met minder kosten en met meer plezier werkelijkheid worden. Je voelt je betrokken en vol zelfvertrouwen. Je bent zelf (en eventueel als team) persoonlijk en professioneel sterk gegroeid bent.
Het geleerde kan je vervolgens ook makkelijk op allerlei andere taken, projecten of programma's toepassen. Het 'return on investment' is daardoor groter.

Wat ging er anders dan verwacht?

Hoewel ik in eerste instantie uit was gegaan van persoonlijke Mission Quest Journeys, blijkt het werken met een team als geheel ook heel goed te werken. Mensen worden onderling enthousiast en versterken elkaar. Zij vinden het erg fijn dat met hun concrete werk aan de slag wordt gegaan. Dat geeft meer vertrouwen en een betere onderlinge band.

Wat zou je de volgende keer anders doen?

De volgende keer wil ik nog meer de personen volgen. Voor mij is het een 'dans' om aan te voelen wanneer ik aan zet ben als 'reisbegeleider' en wanneer ik vooral de reis van de reiziger(s) volg.

Wat heb je vooral geleerd?

Het is heel belangrijk om als het ware net achter de 'reiziger' te staan. Mensen mogen hun eigen wijsheden in zichzelf en in verbinding met elkaar ontdekken. Vooral in teams versterkt dit in een snel tempo de onderlinge band.

Actie

Ontdek wat een Mission Quest Journey inhoudt en stel de contouren op van jouw unieke 'reis' tijdens een gratis informatieavond: http://getchangeright.nl/informatieavond