Theory U Praktijkdag 2015: Marktplein

< Terug naar event pagina


Theory U Praktijkdag 2015: Marktplein

De praktijkdag staat in het teken van leren, ontdekken en netwerken. Het marktplein speelt daar een centrale rol in. Diverse specialisten op het gebied van Theory U in Nederland delen hun kennis met je. De marktkramen op het Theory U Plein zullen bemand zijn door onderstaande partners. 


Van Vieren


Van Vieren is een werkgemeenschap van organisatieontwikkelaars, projectmanagers, netwerkbouwers en sociaal betrokken ondernemers. Wij richten ons op organisatievraagstukken en maatschappelijke opgaven die ertoe doen en organiseren de dynamiek om deze opgaven te realiseren. Onze passie voor inhoudelijke opgaven verbinden wij met een passie voor mensen. Wij maken deel uit van een groeiende groep mensen die bijdraagt aan een snel veranderende en hopelijk, betere wereld en zoeken voortdurend naar waardecreatie


Theory U is voor ons een hulpmiddel om de connectie tussen context, mens en opgave goed te maken. Wij passen het gedachtegoed toe in ons advieswerk zoals tijdens een strategische heroriëntatie van het KNMI; in het bouwen van samenwerkingsverbanden zoals het Deskundigennetwerk Eetstoornissen in Zoetermeer; en in eigen projecten zoals het maatschappelijke Learning Lab In de Buurt van Geluk. Dit laatste initiatief was een van de drie voorbeelden die besproken werd tijdens de boekpresentatie van Otto Scharmer’s Ego2Eco, georganiseerd door het Eerste Huis, op 24 maart 2014.


Voor meer informatie: www.vanvieren.nl
toekomstvormers

Toekomstvormers is een beweging in opkomst. Ons ideaal is de wijsheid van de natuur en de wijsheid die is opgeslagen in de oudere menselijke tradities in te brengen in onze hedendaagse organisaties. Enerzijds om de verkramping die is ontstaan, op te lossen en ze terug te brengen naar hun intentie en anderzijds om onze menselijke samenleving op een pad naar een houdbare toekomst te brengen, waarin we in balans met de natuur kunnen leven. Daartoe creëren we een ecosysteem waarin we langere periode op verschillende manieren in contact zijn.


Quick fixes werken niet meer en dat willen we ook niet suggereren; concrete problemen zijn wel aan te pakken en een toekomst is te vormen. Wij gaan graag het gesprek over de co-creatie van een gezamenlijke toekomst met u aan!


Toekomstvormers staat voor het creëren van een duurzame wereld waar het voor allen goed is. Een wereld waarin voor alles in de natuur (inclusief de mensheid) plek is. Dat is onze natuur.
Met de realisatiekracht van organisaties en het menselijk vernuft kunnen we deze wereld realiseren, surfend op de wereldwijde golf van ontwakend bewustzijn. Toekomstvormers is een beweging van professionals die vanuit het ontwakende bewustzijn de wereld verbeteren. Door ontwaken en innovatie creëren wij toekomstbestendige oplossingen.


Lees deze PDF voor meer informatie

Het Eerste Huis


Het Eerste Huis is de partner voor mensen en organisaties die ambities om willen zetten in een tastbaar resultaat. Mensen en organisaties hebben enorm veel potentieel in zich. Jammer genoeg wordt dat meestal niet optimaal benut. Zonde! Want als alle wijsheid, kracht en creativiteit van alle mensen ten volste ingezet zou worden, wordt werken en leven vele malen leuker én ook nog eens gemakkelijker. Waarom krampachtig vasthouden aan oude patronen, als het veel luchtiger en eenvoudiger kan? 


Het kan anders, béter
Co-creatie, bewustzijn en creativiteit. Dat zijn de sleutels die leiden tot kwaliteit en duurzaamheid van oplossingen. Door gebruik te maken van het unieke potentieel van individuen en situaties, ontstaan er pas echt revolutionaire oplossingen. Oplossingen waar je in je eentje, of met een selectief groepje eensgezinde mensen, nooit aan gedacht zou hebben. 


Wij hebben een uitgebreid aanbod van producten en diensten
Het Eerste Huis biedt o.a. de trainingen 'Coachen met Theory U' en'Organisatieontwikkeling met Theory U' aan. Daarnaast begeleiden wij mensen en organisaties in verandering waarbij we gebruik maken van Theory U aanpakken. Het Eerste Huis organiseerde twee leiderschapsdagen met Otto Scharmer. 


Voor meer informatie: www.heteerstehuis.nl
Coeurage


Coeurage leert individuen en teams werken en leven vanuit hun essentie. In onze aanpak dienen paarden als spiegel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en teambuilding.


De ervaring leert dat het werken met Theory U in combinatie met het paard als spiegel, een enorme verdieping in het veranderproces teweeg brengt. Het paard neemt je mee naar een ander niveau van bewustzijn en helpt je de ruimte en stilte te vinden die nodig is om het nieuwe daadwerkelijk te zien en te ervaren.


Coeurage, het Franse woord ‘courage’ betekent 'moed' en heeft het woord 'coeur' in zich wat ‘hart’ betekent. Er is moed voor nodig om je hart te voelen en het te openen. Coeurage biedt workshops, trainingen en coaching speciaal voor teams, professionals en leidinggevenden.


Voor meer informatie: www.coeurage.nl