Theory U Praktijkdag: Heineken

 

Theory U Praktijkdag 2015: Heineken 

Jan Kempers
Jan Kempers

Manager Duurzame Ontwikkeling bij Heineken Nederland 


Jan Kempers heeft 37 projecten in zijn portefeuille om de productie van bier in Nederland duurzamer te maken. Hij was hoofd Bedrijfstechnologische Dienst van de Heineken Brouwerij Zoeterwoude. Op een gegeven moment richtte hij zich volledig op innovatie en duurzaamheid. Hij kreeg bij Heineken een vrije rol op gebied van duurzame ontwikkeling. De omslag naar duurzame landbouw binnen de keten wil Heineken niet met powerplay bewerkstelligen, maar met verleiding. 

Achtergrond 

"Een klimaatneutrale HEINEKEN brouwerij, een duurzame economie én een aangename leefomgeving.” Dit is de ambitie van Groene Cirkels: een samenwerking tussen Heineken, Alterra-Wageningen UR en de Provincie Zuid-Holland. 

Sinds 2 jaar zijn de partners bezig deze ambitie waar te maken. Daartoe hebben ze verschillende activiteiten ondernomen, waaronder het organiseren van stakeholder bijeenkomsten, periodieke overleggen, het opzetten van een governance structuur voor het inbrengen en ontwikkelen van idee tot project, thema bijeenkomsten over de thema’s van Groene Cirkels zoals een watertafel, een tafel over duurzame energie en over mobiliteit en logistiek.